Romanya Yolsuzluklarla Mücadele Kurumu (DNA) Avrupa fonlarında yolsuzluk ve dolandırıcılık soruşturması kapsamında başkent Bükreş ve Ploieşti ilindeki 14 adreste aramalar gerçekleştirdi. Başbakan Victor Ponta'nın eniştesi tutuklandı.

DNA'nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturmasında Avrupa fonlarında yolsuzluk ve dolandırıcılık yaptığı iddiası ile dün 14 adreste aramalar ve gözaltılar yapıldı. Başbakan Victor Ponta'nın kız kardeşi Alexandra ve eşi Iulian Hertanu, Prahova ili eski meclis üyesi Mihai Coman ve Sosyal Demokrat Partili (PSD) vekil Sebastian Ghita'nın şirket adresleri arandı bilgisayar ve dokümanlarına el konuldu.

DNA, suç örgütünün şirketleri aracılığı ile yapılan projelerde kullanılan Avrupa fonlarındaki miktarlarda değişiklik yaparak vergi kaçakçılığı ve dolandırıcılık yaptığını açıkladı. Soruşturulan şirketler arasında Başbakan Victor Ponta'nın annesinin ismi üzerine olan ve kız kardeşi ve eniştesi tarafından yönetilen Exfin 2000 şirketi de bulunuyor.

Suç şebekesinin yönetmekle suçlanan Başbakan Ponta'nın eniştesi tutuklanırken, PSD'li milletvekili Sebastian Ghita adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Gözaltılar sonrası Başbakan Victor Ponta resmi twitter hesabından "Soruşturmanın içeriğini bilmiyorum. Savcılar tarafından yürütülen araştırmaya yorum yapmam yanlış olur. Kardeşim de, eniştem de olsa herkes hukuk önünde eşit olmalıdır." yorumunu yaptı.

DNA suç şebekesinin 1.8 milyon Euro değerinde dolandırıcılık yaptığı ve vergi kaçırdığını iddia ediyor.