Romanya Cumhurbaşkanı Klaus İohannis, Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini desteklediklerini söyledi. Romanya Cumhurbaşkanı İohannis,, bu sonucun Türkiye kadar Avrupa Birliği’nin de lehine olduğunu kaydetti.

Cotroceni Sarayı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ağırlayan Klaus İohannis, konuğuyla ortak basın toplantısı düzenledi. Romanya ve Türkiye’nin köklü ve sağlam ilişkilere sahip iki dost ülke olduğunun altını çizen İohannis, "Türkiye’nin AB’ye katılım sürecini destekliyoruz. Bu ortaklıktan her iki tarafın da kazançlı çıkacağına inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Görüşmede, jeopolitik alanda güncel gelişmelerin ele alındığını kaydeden Klaus İohannis, "Güvenli ve müreffeh bir bölge her iki devletin ortak kazancıdır. NATO çerçevesinde kolektif savunma potansiyelini sağlamlaştırma ve operasyonel kapasitemizi artırma konusu, iki ülkenin orak hedefidir." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye’nin, Romanya’nın AB dışındaki en büyük ticari ortağı olduğunun altını çizen Romanya Cumhurbaşkanı İohannis, bu işbirliğini Orta Asya ve Kafkaslarda da genişletmek istediklerini kaydetti.

Klaus İohannis konuşmasının sonunda, İstanbul’daki saldırıyla ilgili Türk halkına taziyelerini iletti.

Öğleden sonra Romen-Türk İş Forumu’nda konuşacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, akşam üzeri yurda dönecek.