Romen yetkililer, ülkeye girdiği Ukrayna'dan belirlenen 333 kilo eroin yakaladı. Eroinle ilgili yakalanan 11 kişiden 2'sinin Türk vatandaşı olduğu açıklandı.

Romanya Organize Suçlar ve Terörle Mücadele Kurumunun Romen gizli servisi ile birlikte dün gerçekleştirdiği operasyonla ülkede bir seferde ele geçirilen en büyük miktarda uyuşturucu madde yakalandı. Uyuşturucunun değeri 40 milyon euro. 11 kişinin yakalandığı operasyonda 2 Türk vatandaşı H. S. ve şoför H. Y. de örgüt üyesi olduğu gerekçesi ile göz altına alındı.

DIICOT savcıları, bir Romen taşıma şirketinin tırlarını kullanan uyuşturucu çetesinin Afganistan üzerinden gelen eroini Türkiye ve Ukrayna üzerinden ülkeye sokup buradan da Avrupa'daki diğer ülkelere dağıtmak için Hollanda'ya götürdüğü bilgisini paylaştı. 2014 Nisan ayından bu yana takip altında olan çetenin taşıma şirketine ait tırların benzin depolarındaki özel bölmede uyuşturucuyu taşıdığını bildirdi.

Kurum savcıları, iki ayrı benzin tankında ele geçirilen 333 kilo uyuşturucunun piyasa değerinin yaklaşık 40 milyon euro olduğunu belirtti. Ayrıca gözaltına alınanların evlerinde yapılan operasyonda 2 lüks marka otomobil, çok sayıda cep telefonu, bilgisayar ve 136 bin euro nakit para ele geçirildi.

Savcılar, gözaltına alınan Romen vatandaşı Săman George-Solomon, Bîngă Liviu-Constantin ve Türk vatandaşları, H.S. ve H. Y.'yi tutuklama isteği ile mahkemeye sevketti.