Romanya'da yaşayan Türk vatandaşları oylarını bugün kullanmaya başladı. İlk oyu Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Osman Koray Ertaş kullandı.

7 Haziran Milletvekili seçimleri için Romanya'da yaşayan Türk vatandaşlar oy kullanmaya başladı. Gurbetçi vatandaşlar oy kullanmak için geldikleri Bükreş Büyükelçiliği binası önünde kuyruk oluşturdu.

Romanya'da yaşayan Türk vatandaşları Bükreş ve Köstence'de kurulan sandıklarda oy kullanabilecek. 31 Mayıs mesai bitimine kadar açık olacak sandıklarda bu sene randevu sistemi olmayacak. Oy verme işleminin son gününe kadar istenilen günde oy verme işlemi yapılabilecek.

SANDIKLAR HER AKŞAM 3 KİLİTLİ ODADA MUHAFAZA EDİLECEK

Büyükelçilik yetkililerinin verdiği bilgiye göre sandıklar, geçtiğimiz seçimlerdeki ilk 3 parti temsilcilerine verilen 3 farklı anahtar ile açılabilen odada muhafaza edilecek. Oylar, 2 Haziran'da mühürlü çuvallarla özel kargo ile Türkiye'ye gönderilecek ve Türkiye'de sayılacak.

Bükreş'te kayıtlı 5 bin 557 ve Köstence'de kayıtlı 589 seçmen oy kullanabilecek. Bulundukları ülkelerde oy kullanma imkanı bulamayan yurtdışı kütüğüne kayıtlı seçmenler, belirlenen gümrük kapılarında 7 Haziran mesai bitimine kadar oy kullanabilecek.