Romanya'da yaşayan Müslümanlar, sabahın erken saatlerinden itibaren bayram namazı için camileri doldurdu. Yapılan dualarda birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verildi.

Ramazan'ı geride bırakmanın hüznünü yaşayan Müslümanlar, güne bayram coşkusuyla uyandı. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte bayram namazını kılmak için yola koyulan Müslümanlar Bükreş Camii'ne koştu.

Romanya'da bayramın coşkulu şekilde yaşandığı diğer bölge ise soydaşların ağırlıkta yaşadığı Dobruca bölgesi idi. Yaklaşık 60 caminin ibadete açık olduğu yerleşim yerlerinde bayram namazı için camileri dolduran soydaşlar, bayramın sevinç ve coşkusunu hep birlikte yaşadı. Vatandaşlar, namazın ardından hep bir ağızdan tekbirler getirerek dua etti. Duaların bitişiyle birlikte ilk bayramlaşmalar cami avlusunda başladı. Müslümanlar birbiriyle kucaklaştı. Namaza babalarıyla gelen çocuklar büyüklerinden aldıkları harçlıklarla sevindiler. Bayramlaşma sonrası namaza gelenlere kahvaltı ikram edildi.

Romanya Başbakanı Viktor Ponta Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bayram mesajında Başbakan Ponta, "Romanya'da yaşayan Müslümanların Ramazan bayramını en iyi dileklerimle kutluyorum. Müslümanlar modern Romanya'nın uzun zamandır saygıdeğer birer parçasıdırlar. Bayramınız kutlu olsun." ifadelerine yer verdi.