Romanya dış istihbarat teşkilatı SIE'nin başına eski başbakan ve dışişleri bakanlarından Mihai-Razvan Ungureanu seçildi. Hükümet kanadının oylamayı boykot etmesine karşın eski başbakan 278 oy alarak göreve seçilmiş oldu.

Romanya Cumhurbaşkanı Klaus Iohannis'in dış istihbarat şefliğine aday gösterdiği MihaiRazvan Ungureanu meclisteki dünkü oylama ile seçildi. İktidar partileri, Cumhurbaşkanı'nın adaylıkla ilgili kendilerine danışmaması ve görüşlerini almaması nedeniyle oylamayı boykot etti.

Hakkında yolsuzluk ve rüşvetten soruşturma açıldıktan sonra dizinden ameliyat olmak için gittiği Türkiye'den 15 gündür dönmeyen Başbakan Viktor Ponta ise adayın belirlenmesinde kendilerine danışılmadığını belirtti. Ponta, Cumhurbaşkanı'nın sözünde durmadığını ve sahtekarlık yaptığını iddia etti.

2004-2007 yıllarında dış işleri bakanlığı , 2007- 2012 yıllarında SIE başkanlığı ve 2012 yılında da başbakanlık görevlerinde bulunan Ungureanu seçildikten sonra yaptığı açıklamada "Cumhurbaşkanı, mevcut başbakan ve muhtemel yeni başbakan ile uyum içinde çalışacağım." dedi.