Romanya'da Kurban Bayramı Müslümanların yaşadığı Bükreş, Dobruca ve Köstence'de bayram namazıyla başladı. Ülkede yaşayan yaklaşık 100 bin Müslüman başkent Bükreş ve Köstence bölgesindeki camileri doldurdu. Camide yapılan bayramlaşma sonrası birçok Türk, Bükreş'te geçtiğimiz haftalarda açılan Türk okulunda ailece bayramlaştı.

Romanya'da kurban bayramı Müslümanların çoğunlukta bulundukları Köstence, Mecidiye, Braila, Tulça, Babadağ gibi yerleşim merkezlerinde bayram namazı ile başladı. Romanya'da bulunan genç yaşlı herkes bayram namazı için camilere koştu. Başkent Bükreş'te Bükreş Camii İmamı Osman Aziz'in bayram hutbesi sonrası bayram namazı kılındı. Tekbirler eşliğinde dualar edildi. Bayram namazı sonrası ilk bayramlaşmalar cami avlusunda yapıldı. Küçükler büyüklerinin ellerini öperek harçlıklarını aldı.

Her bayram geleneksel hale dönüşen, Türk müteşebbislerin kurduğu Türk okullarındaki bayramlaşma bu sene inşaatı yeni bitirilen okulda yapıldı. Memleketlerinden ve akrabalarından uzakta bayram geçirmenim hüznünü bir nebze azaltabilmek için Müslüman aileler yeni okulda yapılan bayramlaşmada buluştu. En çok çocukları mutlu eden bayramlaşmada çocuklara hediyeler ve harçlıklar dağıtıldı. Kurban bayramını İstanbul ve Bursa'dan gelip Romanya'da kutlayan misafirler de bu sevince ortak oldu.

ROMENLERE KAVURMA İKRAM EDİLECEK

Romanya'da faaliyetlerini sürdüren Tuna Vakfı, Kurban Bayramı sevincini Romenlerle de paylaşacak. Bükreş'in en büyük parklarından Titan'da bayramın üçüncü günü düzenlenecek 'Kurban Festivali'nde 10 bin kişiye kavurma ve döner ikram edilecek.

Tuna Vakfı, Bükreş, Köstence ve Dobruca bölgelerinde de ihtiyaç sahibi binlerce aileye toplan 11 ton kurban eti dağıtacak.