İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Ankara ve Tahran'ın bölgesel konularda işbirliğine gitmesinin, bölge halklarının umudu olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Ramazan Bayramı öncesinde bazı İslam ülkelerinin liderlerine telefon görüşmesi yaptı. İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre Ruhani, Türkiye’nin geçen yıllarda nükleer konuda Tahran'a verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Dünya güçleriyle bu hafta varılan anlaşmayı ise "Biz zalimce yaptırımları geride bırakarak kabul edilebilir bir anlaşmaya vardık." şeklinde değerlendirdi.

Ruhani, Tahran ve Ankara’nın bölgesel istikrarın sağlanması için işbirliğine gitmesini istedi ve "Bölgesel düzeyde bölge halklarının umudu bizim işbirliğimizdir ve işbirliği ile kazan-kazan çözümüne ulaşabiliriz.’’ dedi. Ruhani, bu kapsamda iki ülkenin terörle mücadeledeki işbirliğinin artması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan'ın da "Bölgesel konularda işbirliğine hazırız ve iki ülkenin çeşitli kurumları arasındaki işbirliği bu önemli hususa yardımcı olacaktır." dediği aktarıldı.