Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 41’nci yıldönümü kutlamalarına katılmak üzere KKTC’ye gelecek olması Rum kesiminde tepki ile karşılandı.

Rum basını, Erdoğan’ın yapacağı ziyaretin bu yılki 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın yıldönümü kutlamalarının düzeyini artırmakta olduğuna dikkat çekti. Fileleftheros gazetesi, "Türk Cumhurbaşkanı’nın işgal bölgelerinde olması başka bir yaklaşımı ve Ankara’nın mesaj vermek istediğini gösteriyor." ifadesine yer verdi.

Erdoğan’ın 20 Temmuz kutlamalarına uzun yıllardır katılmadığına dikkat çeken gazete Ankara’nın çok özel bir konjonktürde gerçekleşecek bu ziyaret ile bu yılki kutlamaların düzeyini artırmak istediği yorumunu yaptı.

Gazete özetle şu açıklamalara yer verdi:

"Müzakere prosedürünün ortasında gerçekleşecek olan bu ziyaretin her istikamete olumlu olması beklenmeyen mesajlar verdiği açıktır. İşgal bölgelerine gelişi Ankara’nın müzakere prosedürüne destek hareketi olarak düşünülse bile gerçekte bunun, resmigeçitler ve kutlamaların yapılacağı istila etkinliklerinde olmaması gerekir. Bu tür etkinlikler, aldıkları bu halle çözüm ve birlik yerine daha çok ayrılık mesajları verir."