Rum Başpiskopos II. Hrisostomos, Kıbrıs müzakere süreci konusunda kötümser olduğunu söyledi. Hrisostomos, Türkiye'den KKTC'ye verilen su ile ilgili olarak da "İnsanın suya ihtiyacı var ancak dilerim bu su bize zehir olmaz" dedi.

Güney Kıbrıs'ta bir etkinlikte konuşan Rum Başpiskopus II. Hrisostomos, Kıbrıs'ta son zamanlarda yaşanan ılımlı havadan da umutlu olmadığını kaydetti. "Türkler her şeyi istiyor" diyen Rum dini lider, Türkler mülklerimizi ve ceddimizin mezarlarını kendilerinin gördükçe çözüm olmaz. Çözüme gözü kapalı inananlar gerçekleri göremez" ifadelerini kullandı.

"AKINCI, ERDOĞAN'DAN BAĞIMSIZ GÖRÜNDÜ AMA ŞU ANDA ONUNLA ÖRTÜŞTÜ"

Yarın Avrupa’nın, Birleşmiş Milletler'in (BM) ve dünya güçlülerinin çıkıp da Kıbrıslı Türkler size alternatif insanlık gösterdiler ancak siz anlaşamadınız demesinden çok korktuğunu aktaran Rum Başpiskopos, Mustafa Akıncı, Türk Cumhurbaşkanı’ndan bağımsız göründü ama şu an onunla örtüştü. Türklerin bizden istemediği tek şey istila giderleridir. Onu da isteyecekleri zamanın gelmesinden korkuyorum." açıklamasında bulundu.