Birçok Rum milletvekilinin eski “Halk Bankası”na (Laiki Bank) ödenmemiş borçlarının bulunduğunu söylentileri üzerine Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis'in konuya el koyacağı bildirildi.

Güney Kıbrıs’ta, Rum Merkez Bankası Başkanı Hristalla Yorgacis ve Başsavcı Yardımcısı Rikkos Erotokritu’nun adlarının karıştığı skandala Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis el koyuyor. Haravgi ve diğer gazeteler, Mısır’da resmi temaslarda bulunan Anastasiadis’in bugün Güney Kıbrıs’a döneceğini ve bu akşam konuya ilişkin temaslarda bulunacağını yazdı.

Gazete, Anastasiadis’in bugün adaya döndükten sonra Rum Başsavcı, Sayıştay, Merkez Bankası Müdürü Yorgacis ve Yönetim Kurulu Üyeleri’yle ayrı ayrı görüşeceğini, yarın da Rum siyasi parti başkan ve temsilcileriyle bir araya geleceğini yazdı. Gazete ayrıca, Rum Başsavcısı Kostas Kliridis’in dün yaptığı yazılı açıklamada, Başsavcı Yardımcısı Erotokritu hakkında cezai soruşturma başlatılacağını duyurduğunu aktardı.

Kliridis, önceki gün Rum Meclisi Kurumlar ve Değerler Komitesi’nde gerçekleştirilen toplantıda dile getirilen, Erotokritu’nun rüşvet altığında dair iddiaların incelediğini ve cezai soruşturma başlatılması gerektiğine karar verdiğini vurguladı.

Öte yandan gazeteler, bankalara borcu olan veya olduğu iddia edilen milletvekillerin isimlerinin yer aldığı listenin basına sızdırılmasına tüm siyasi partilerden tepkilerin sürdüğünü yazdılar.