Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin meclis toplantısına CHP, HDP ve AK Partili üyeler, MHP’li iki meclis üyesinin karıştığı öne sürülen rüşvet olayını gerekçe gösterip girmeyerek protesto etti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, Temmuz ayı Meclis Toplantısı’nın birinci birleşimi, Kongre Merkezi’nde Başkan Burhanettin Kocamaz başkanlığında düşük katılımla yapıldı. Saygı duruşu ile başlayan Meclis’te 90 idare teklifi komisyonlara havale edildi. Daha sonra 31 adet komisyon raporu görüşüldü.

Öte yandan, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde geçen hafta gündeme gelen rüşvet olayı, belediyenin Temmuz ayı meclis toplantısına yansıdı. Meclis toplantısına katılmayarak boykot eden AK Parti, CHP ve HDP’li meclis üyelerinin, olaya adı karışan MHP’li Meclis Üyeleri K.U ve M.Ç’ın belediye meclis üyeliği görevinden istifa etmesini istediklerini ancak istifaların gerçekleşmemesi üzerine böyle bir tepki gösterdikleri öğrenildi.

Protestocu meclis üyeleri gerekli çoğunluğu sağlayamayınca 39 üyenin katılımı ile meclis toplantısı gerçekleşti. Aralarında Yenişehir, Mezitli ve Akdeniz Belediye Başkanlarınında bulunduğu protestocu üyeler toplantıya katılmadan Kongre ve Sergi Sarayı'ndan ayrıldı.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk Kongre ve Sergi Sarayı'ndan ayrılırken yaptığı açıklamada parti grup başkanları veya il başkanlarının bir açıklama yaparak, kamuoyunu bilgilendireceğini söyledi. Türk, “Biz toplantıya katılmak için geldik ancak toplantıya girilmeme kararı alınması nedeniyle içeriye girmedik.” dedi. Türk, HDP, CHP ve AK Partili üyelerin toplantıya girmediğini vurguladı.

AK Partili Meclis Grup Başkanı Kadir Canlı ise açıklamayı il başkanlarının yapacağını belirtti.

BAŞKAN, GAZETECİLERE TEPKİ GÖSTERDİ

Bu iddialar ile ilgili meclis toplantısı sonrası gazeteciler Büyükşehir Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Burhanettin Kocamaz'a mikrofon uzattı. Mersin'deki yerel bir gazetenin bayan muhabirinin eylemle ilgili sorusuna Kocamaz, "Size cevap vermiyorum. Siz devamlı provokasyon yapıyorsunuz." karşılığını verdi. Kocamaz bu sırada görüntü çeken bir kamerayı eliyle itekleyerek, "Kapat şunu." dedi. Bu sırada bayan kameraman Kocamaz'a bu şekilde davranmasının hoş olmadığını söyleyerek, niçin vurduğunu sordu.
Kocamaz da "Vurmuyorum, çek diyorum." cevabını verdi. Kocamaz ila basın mensupları ve belediye görevlileri arasında tartışma bir müddet daha sürdü. Kocamaz ve basın mensupları daha sonra Kongre ve Sergi Sarayı önünde ayrıldı.