ABD’nin başkenti Washington’da faaliyet gösteren Rumi Forum’un geleneksel Barış ve Diyalog Ödülleri sahiplerini buldu. Ulusal Basın Kulübü’nde düzenlenen ödül törenine yaklaşık 120 seçkin davetli katıldı.

Bu yıl 9'uncusu gerçekleşen törende, Çoklu Diplomasi Enstitüsü Başkanı John W. McDonald, yardım kuruluşu İlk Müdahale Ekibi Direktörü Tad Agoglia, Washington DC Şehir Yılı Vakfı Başkanı Jeff Franco, Dinlerin Küresel Uzlaşısı Projesi Yöneticisi ve aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanlığı Çatışma ve İstikrar Operasyonları Dairesi Müsteşar Yardımcısı Jerry White dinlerarası ve kültürlerarası diyaloğa ve barışa katkılarından dolayı Rumi Forum tarafından ödüle layık görüldü.

Programda ödül alan isimler kısa birer konuşma yaptı. Birşlemiş Milletler Uluslararası Barış Günü’nün fikir mimarı Çoklu Diplomasi Enstitüsü Başkanı John W. McDonald konuşmasında “Kaçınız Uluslararası Barış Günü’nü biliyor?” şeklinde bir soru sordu. Konukların birçoğunun elinin kaldırmasının ardından, “Onu başlatan benim.” dedi. McDondald, bu konuda sunduğu önerinin BM’de kabul görme sürecini anlattı.

Rumi Forum Başkanı Emre Çelik, Rumi Forum’un Washington’da faaliyete başladığı 1999 yılından bu yana topluma hizmet ettiğini dile getirdi.

Derneğin kültürlerarası ve dinlerarası diyaloğu teşvik amacıyla Türk toplumu tarafından kurulduğuna dikkat çeken Çelik, programdaki amaçlarının topluma hizmet sunan kişi ve kuruluşları ödüllendirmek olduğunu dile getirdi.