İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun 28 Temmuz’da Güney Kıbrıs’a gerçekleştireceği günübirlik ziyarette şu ana kadar olan en sıkı güvenlik önlemleri alınıyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, ülke genelinde yapılan toplantılarda tüm bölge ve birimlerden polis gücünün katılımıyla güvenliğin en yüksek noktaya çıkarılmasına karar verildiğini yazdı.

İsrailli olası hedef ve kişilerin izlemeye alınmasıyla güvenlik önlemlerinin uygulanmasına başlandığını aktaran gazete, yüzlerce polisin havaalanından Rum Başkanlık Sarayı’na kadar olan yolda hazır bulunacağını kaydetti. Yine aynı gazete, Netanyahu’nun başka hiçbir yere gitmeyeceğini ve Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’ten başka resmi şahsiyetle görüşmeyeceğini belirtti.

Netanyahu Güney Kıbrıs’ta birkaç saat kalacak olmasına rağmen polis helikopterinin havadan güvenlik sağlayacağının belirtildiği haberde, ayrıca Liman ve Deniz Polisi’ne ait teknelerin havaalanı açıklarına bekleyeceğini kaydedildi.

Netanyahu’nun kendi aracıyla seyahat etmesinin beklendiğini, çok sayıda kişisel güvenlik personelinin de kendisine eşlik edeceğini yazan gazete, İsrail’in Güney Kıbrıs Büyükelçiliği’nin de Rum Polis yetkilileriyle sürekli temas içerisinde olacağını belirtti.

Haberde Netanyahu’nun Başbakanlığa yeniden seçilmesinin ardından ilk resmi yurtdışı ziyaretini Güney Kıbrıs’a gerçekleştirecek olacağına da dikkat çekildi.