Kıbrıs sorununun çözümünü amaçlayan müzakerelerden çekilen, 2004 yılında ise kapsamlı çözüm planını reddeden Kıbrıslı Rumların, iki büyük derdi olan ‘Beşparmak dağlarındaki bayrak ve Türkiye’den gelecek olan su’ fotoğraflara yansıdı.

Rum Haber Ajansı (CNA) muhabiri, Türkiye’den gelecek su konusunda ilgili kişilerle röportaj yaparken, abonelerine çok sayıda fotoğraf dağıttı. Fotoğrafların büyük bir çoğunluğunda, dev su borularının arka planında KKTC ve Türk bayraklarının yer alması dikkat çekti.

Ajansın haberinde, su konusunun Kuzey Kıbrıs’ta iki farklı görüş yarattığı iddia edildi ve dağıtımı kimin yapacağının henüz belirlenmediğine dikkat çekildi.

"MENFAATLER SAVAŞI"

Projenin maliyeti ve çevreye etkileri konusunda bazı kuşkuların dile getirilmekte olduğunu iddia eden CNA, projenin tamamlanmasının ardından suyun idaresine ilişkin “menfaatler” arasında bir savaşın sürdüğünü iddia etti.

Haberde, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü KKTC Su Temin Projesi Müdürü Birol Çınar, Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı ve Kıbrıs Türk Biyologlar Derneği Başkanı Dilge Özerdem’in açıklamalarına da yer verdi.