Rusya’nın St. Petersburg kentinde 18 – 20 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek Uluslararası Ekonomi Forum (SPIEF) başlıyor. Yaptırımlara rağmen foruma katılacak olan şirket ve katılımcı sayısı arttı. 2014 yılında 4 bin 700 olan katılımcı sayısı bu yıl 5 bin 72’ye yükseldi.

Ekonomi forumuna, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Almanya eski başbakanı Gerhard Schröder, İngiltere eski Başbakanı Tony Blair gibi önemli isimlerin dışında, ABD'den BCG, McKinsey&Company ve Almanya'dan Metro AG, TUI AG gibi büyük şirketlerin temsilcileri de katılacak. Forumda 15 anlaşmanın imzalanması bekleniyor.

ABD BOYKOTU KALDIRDI

St. Petersburg Valisi Georgiy Poltavçenko yaptığı açıklamada geçen yıl forumu boykot eden ABD’nin bu yıl boykota son verdiğini söyledi. Vali Poltavçenko açıklamasında, "İş, iştir. Siyasi değişiklikler ciddi işleri etkilemez.” dedi. Poltavçenko ayrıca, bu yıl Çin ve diğer BRICS ülkeleriyle birlikte Güneydoğu Asya ülkelerinin de foruma ilgisinin arttığını vurguladı.

PUTİN, YUNANİSTAN BAŞBAKANI ÇİPRAS İLE GÖRÜŞECEK

St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nun açılışını yapacak olan Rusya Başkanı Putin, forum çerçevesinde Yunanistan başbakanı Çipras ile de görüşecek. İkili görüşmede ticari ve ekonomik ilişkiler masaya yatırılacak. Rusya için stratejik öneme sahip Türk Akımı projesi ile ilgili de müzakerelerde bulunulacak.

1997 yılından itibaren her yıl düzenlenen St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu birçok farklı ülkeden devlet adamını, dünyanın önde gelen şirketlerini ve ekonomi uzmanlarını bir araya getiriyor. 2005 yılından itibaren Rusya başkanı da düzenli olarak foruma katılıyor.