Çocuğunu ve Rus eşini görmek için Rusya’nın başkenti Moskova’ya gelen S.G. adlı bir Türk vatandaşı, Rus kaynı tarafından havaalanından ormana kaçırılarak gasp edildi ve dövüldü.

Rus Bloknot haber portalına konuşan soruşturma yetkilileri, Türk vatandaşının başına gelen dramı anlattı. Rus eş Y.S. çocuğunu alarak Rusya’ya geldi. Soruşturma yetkilisi, "Türk vatandaşının söylediğine göre eşi tanıdıklarının düğününe gitti ve çocuğunu alarak kayboldu. Fakat telefon mesajlarında kadın eşine oğlunu dövdüğü için sitemde bulundu. Kadın ondan korktuğunu, kendisinin telefon ve mesajlarına artık bakmayacağı karşılığını verdi." dedi.

Birkaç ay süren başarısız çabanın ardından Rus bayanın erkek kardeşi, Türk vatandaşını Rusya’ya davet etti. Kendisini eşi ile barıştırabileceğini söyledi.

Moskova’ya gelen Türk vatandaşı Uluslararası Şeremetyovo Havaalanı’ndan kaynı tarafından otomobile bindirilerek kaçırıldı. Araçta başka 3 kişinin olduğu da iddia edildi.

Türk vatandaşının iddiasına göre, Losini Ostrov adlı ormanlık alanına götürülen Türk vatandaşı, tabancayla tehdit edilerek gasp edildi. Üzerinden 4 bin 500 avro alınırken, kendisinden 65 bin avronun belirtilen hesap numarasına yatırılması talep edildi. Havaalanına geri götürülen Türk vatandaşına, Rus eşi ve çocuğunu da aramaması tehdidinde bulundu.

Türk vatandaşının Antalya’ya gitmeden önce Türkiye Moskova Büyükelçiliği’ne başvurduğu ve polise dilekçe ile müracaat ettiği ifade edildi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Rus güvenlik güçleri zanlıların yakalanması için arama başlattı.