Rusya’nın etkin haber ajanslarından Sputnik (Ria Novosti) dijital habercilik ve radyo yayıncılığı gibi medyanın farklı alanlarını tek çatı altında topladı. Sputnik ismini alan yeni haber ajansı Kürtçe yayınlarına da başladı.

Sputnik’ten yapılan açıklamada, Kürtçe portalının (http://krd.sputniknews.com), dünya medyasındaki ‘batı merkezci’ anlayışa alternatif olarak, farklı coğrafyalardan haber akışı sunduğuna dikkat çekildi.

Özel dosyalar ve analiz haberlerle, Asya’dan Afrika’ya kadar geniş bir alanı kapsayan Sputnik, içerik çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Sitenin yenilikçi ara yüzü, haber okumayı keyifli hale getirirken, gelişmiş multimedya özellikleri, yeni medya anlayışına uygun farklı bir deneyim sunuyor.

Sputnik, farklı birimlerin birbirine bağlanmasını olanaklı kılan multimedya merkezleri sayesinde, yayın yaptığı ülkenin dilinde, özgün içerik üretiyor.

Sputnik Kürtçe, Rusça, Türkçe, Abhazca, Azerice, İngilizce, Arapça, Ermenice, Darice, Fransızca, Kazakça, Kırım Tatarcası, Kırgızca, Çince, Letonca, İtalyanca, Çekçe, Almanca, Tacikçe, Lehçe, Portekizce, Peştuca, Sırpça, Özbekçe, Ukraynaca, Vietnamca, Fransızca, Hintçe, Estonca ve Japonca dillerinde multimedya yayın içeriği sunan Sputnik sitelerine eklenmiş oldu.