Rusya Savunma Bakanlığı, Rus jetlerinin Suriye’nin Hama, Lazkiye, İdlib ve Rakka kentlerinde son 24 saat içinde 64 sorti gerçekleştirdiği ve terör örgütü IŞİD’e ait 63 hedefi imha ettiğini açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Hmeymim hava üssünden havalanan Su-34, Su-24M ve Su-25SM tip Rus jetlerinin terör örgütü hedeflerine bomba yağdırdığını açıkladı.

IŞİD kontrolündeki 53 güçlendirilmiş sığınak, bir komuta merkezi, 4 eğitim kampı, 7 mühimmat deposu imha edilirken, Lazkiye’de hava topu yüklü 6 araç vuruldu. Rus jetleri İdlib’de bir IŞİD eğitim kampını da yok etti.

Telsiz dinlemelerinden elde ettikleri verileri açıklayan Konaşenkov, IŞİD militanlarının panik içinde olduğunu, Rakka’dan mühimmat ve güç desteği taleplerinin engellendiğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dün akşam yaptığı açıklamada, Suriye ordusunun kara harekatı devam ettiği sürece hava operasyonlarına devam edeceklerini söyledi. Rus lider, bölgede kara harekatı planları olmadığını da belirtti.