Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’i Soçi kentindeki başkanlık rezidansında kabul etti.

Kerry’ye görüşmelerde ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Wendy Sherman ve ABD’nin Moskova Büyükelçisi John Tefft eşlik etti. Rusya’dan Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile birlikte Kremlin dış politika danışmanı Yuri Uşakov da görüşmelerde yer aldı.

Rus lider salona gelişinde Kerry ile tokalaştı ve birlikte toplantı masasına geçildi. Görüşme öncesi Lavrov, Rus lidere gün içinde yapılan görüşmelerle ilgili bilgi verdi. Putin’in gülümsemesi üzerine Kerry de bir kısım eklemelerde bulundu. Ancak basın mensupları konuşmanın içeriği ile ilgili bilgi sahibi olamadı.

Putin ve Kerry görüşmesi basına kapalı olarak devam etti.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry'nin 2 yıl aradan sonra ilk kez Rusya’ya gelmesi, ikili ilişkilerde olumlu gelişme olarak yorumlandı.

Kerry görüşmelerle ilgili Twitter'dan yaptığı paylaşımda, Soçi’de Rus liderler ile Ukrayna sorunu ve diğer uluslararası konuları samimi bir ortamda görüştüklerini belirtti.

ABD ve Rusya arasında küresel konuların ele alınmasında iletişimin devam etmesinin önemine değinen Kerry, Suriye ve İran nükleer görüşmelerini de değerlendirme imkanı bulduklarını vurguladı.