Rusya’nın başkenti Moskova’da Kremlin’in karşısında köprü üzerinde silahla vurularak öldürülen muhalif lider Boris Nemtsov suikastı ile ilgili iki kişinin göz altına alındığı kaydedildi.

Rusya iç istihbaratı Federal Güvenlik Servisi (FSB) Direktörü Aleksandr Bortnikov, yaptığı açıklamada Nemtsov’un öldürülmesi olayı ile ilgili 2 şüphelinin göz altına alındığını açıkladı.

Bortnikov, “Çalışmalarımız sonunda bu cinayeti işlediğinden şüphelenilen iki kişi göz altına alındı. Anzor Kubaşev ve Zaur Dadayev adlı iki kişinin göz altına alınması ile ilgili Devlet Başkanı’nı bilgilendirdik.” dedi.

Bortnikov, suçluların yakalanması ile ilgili soruşturma ve operasyonun sürdüğünü söyledi.

FSB Direktörü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emri ile FSB, İçişleri Bakanlığı, Soruşturma Komisyonu’ndan oluşan bir ekibin ortak operasyon yürüttüğünü vurguladı.

Nemtsov 27 Şubat günü Ukraynalı kız arkadaşı Hanna Duritskaya ile birlikte Kremlin karşısında yer alan Moskvoretski Köprüsü’nde yürürken akşam 11.30’da bir kişi silahla arkasından ateş ederek öldürmüştü.

Tüm dünyada gündem olan suikastla ilgili Putin, “sipariş” ve “provokasyon” değerlendirmesinde bulunmuştu. Ailesine ve yakınlarına başsağlığı dileyen Rus lider, eylemi gerçekleştirenlerin bulunmasını talep etmişti.