Rusya Soruşturma Komisyonu, Cuma günü gece geç saatlerde Moskova’da Kremlin’e yakın köprüde silahlı saldırı sonucu öldürülen muhalif lider Boris Nemtsov’a yönelik suikast ile ilgili bilgi verenlere 3 milyon ruble (50 bin dolar) ödül vereceklerini açıkladı.

Komisyondan yapılan açıklamada, "Konuyla ilgili başvuran herkese gizlilik garantisi verilecek. Ayrıca cinayeti soruşturan güvenlik güçleri soruşturmaya önemli, değerli bilgi için 3 milyon ruble ödül vermeye hazır." ifadeleri yer aldı.

Soruşturma komisyonu silahlı saldırıyla ilgili görgü tanıklarının kendilerine başvurması ve telefonla araması isteğinde bulundu.

KATİLİN ROBOT RESMİ ÇİZİLDİ

Rusya İçişleri Bakanlığı’nda haber kaynağına atıfta bulunan Lifenews Haber Ajansı, katilin robot resminin hazırlandığını iddia etti. İddiaya göre polis 170-175 santimetre boylarında, siyah ve kısa saçlı, normal vücut yapılı bir erkeği arıyor. Katilin üzerinde mavi renkli kot pantolon ve kahverengi kazağın da bulunduğu öne sürülüyor.

Gazetecilerin iddiasına göre polis, Rusya’nın Kuzey Kafkasya cumhuriyetlerinden Kuzey Osetya araç plaka numaralı VAZ-21102 yerel markalı aracı da arıyor.