Rusya’nın Tula bölgesinde İkinci Dünya Savaşı askerlerine ait anıtın ateşinde patates pişiren 3 çocuk göz altına alındı.

Bölge polis sözcüsü Andrey Yartsev, 11, 12 ve 14 yaşlarında olan çocuklar hakkında “mezar ve anıtlara kötü davranma” suçundan dava açıldığını söyledi.

Göz altına alınan çocuklardan büyüğünün daha önce de bisiklet çaldığı için hakkında soruşturma açıldığı belirtildi. Çocukların sorgusunun yasal yakınları ile birlikte yapıldığı ve dava sürecinde çocuk tutuklu evine götürüldüğü kaydedildi.

Olayın gerçekleştiği Aleksin kasabası gazileri olayı vandallık olarak eleştirdi. Suçluların yaşları konusunda bilgi olmadan açıklamada bulunan gaziler, saldırı neo-faşizm olarak niteledi.

Rusya Federasyonu’na bağlı Buryatya Cumhuriyeti’nin başkenti Ulan-Ude de 24 yaşında bir kişi meçhul asker anıtı çevresinde ateş yapmak ve anıta zarar vermek suçundan göz altına alındı.

St.Petersburg’da da 19 yaşında bir kişi meçhul asker anıtına yaklaşınca ceketi alev aldı ve vücudunda yüzde 85 oranında yanık meydana geldi. Vatandaşın cebinde bulunan spreyin ateşten patladığı belirtiliyor.

Alev alan vatandaşın parkta yuvarlanması ve ateşi söndürmeye çalışması güvenlik kamerasına yansıdı. Olay sonrası acil olarak hastaneye kaldırılan vatandaşın alkolik olduğu iddia edildi.