Rus polisi, Türk vatandaşı Altan Güngör'ün (36) katil zanlısı Muradhat Celilov'a (23) olay yerinde tatbikat yaptırdı. Güngör, Rusya'nın Orenburg kentinde 23 Ağustos'ta bıçaklanarak öldürülmüştü.

Konuyla ilgili basına konuşan Rusya Soruşturma Komisyonu görevlileri, Astrahan kentinde yakaladıkları cinayet zanlısı Azerbaycan vatandaşı Celilov'a tatbikat yaptırdıklarını ifade etti.


Astrahan kentinde zanlı Azerbaycan vatandaşı Muradhat Celilov'u (23) yakaladıklarını söyledi. Savcılar, zanlının Rusya’nın Kırım Cumhuriyeti üzerinden Ukrayna’ya kaçak geçmeye çalıştığını belirtti. Zanlının Ukrayna'ya kaçmaya çalıştığı dile getirildi.

Rus güvenlik güçlerine göre, zanlı suçunu itiraf etti ve daha önce de cinayeti yapmayı planladığını iddia etti. Zanlı Güngör ile aralarında eskinden bir husumetin bulunduğunu öne sürdü.

Kayıtlı olmayan bir numaradan Güngör’ü Rusya’ya iş için davet eden zanlının, Türk vatandaşına bilet aldığı da ifade edildi. Rusya güvenlik güçleri, uçak bileti aldığı sırada güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler sayesinde zanlının izini buldu.

Gözaltına alınan zanlı, cinayeti nasıl yaptığını olay yerinde güvenlik güçlerine anlattı.
Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği ifade edildi.