Rusya, ordusunu robot askerlerle güçlendirmek için çalışmalarına devam ediyor. Önümüzdeki 5 yıl içinde Rus ordusunda görev alması beklenen ve Exoskeleton adı verilen robotlar düşünce gücüyle hareket edebilecek ve 300 kg’a kadar malzeme taşıyabilecek.

TASS haber ajansına açıklama yapan Rusya Birleşik Teknoloji Üretimi Şirketi Tıbbi Malzemeler Araştırma ve Üretim Yöneticisi Aleksandr Kuliş, Exoskeletonların askeri alanda yeni fırsatlar sunacağını ifade etti. İsmini Yunancadan alan robotların düşünce gücüyle hareket edeceğine ve oldukça ağır silahlar taşıyabileceğine dikkat çeken Kuliş ayrıca, bu aletin askerlere müthiş bir zıplama yeteneği kazandıracağını söyledi.

Kuliş, “Sanırım 5 yıl içinde Exoskeletonları yönlendirmek (kontrol etmek) için Bilgisayar-Beyin ve elektrik gücüyle çalışan beyin protezleri hazır olacak.” İfadelerini kullandı.

Proje tamamlandığında, Exoskeletonlar sadece askeri alanda değil günlük hayatta da kullanılabilecek. Robotlar özellikle yangınlara müdahale, depremden sonra ağır blokları kaldırma ve fabrikalarda ağır eşyaları kolayca taşıma gibi konularda pratik fayda sağlaması bekleniyor.