İsmi rüşvete karışmasıyla bir ay önce istifa eden Güney Kore eski Başbakanı Lee Wan-koo'nun, başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek amacıyla bugün savcılığa geldiği bildirildi.

Eski Başbakan Lee Wan-koo'nun, ifade vermek için bu sabah saat 10.00 sıralarında başkent Seul Bölge Savcılık binasına geldiği belirtildi.

İfade vermeden önce gazetecilerin sorusunu, "Bu dünyada gerçeği hiçbir şey yenemez. Sayın savcılara durumumu en açık ve detaylı şekilde arz etmeyi düşünüyorum." diye kısaca cevaplayan Lee'nin daha sonra ifade vereceği salona geçtiği aktarıldı.

Eski Başbakan Lee Wan-koo’nun içinde olduğu hükümette önemli görevlerde bulunan ve hala görevini sürdüren iktidardaki Saenuri Partisi'ne mensup 8 üst düzey siyasetçinin değişik dönemlerde bir iş adamından rüşvet aldığı iddia ediliyor.

Rüşvet skandalı, devlet projeleriyle ilişkisi olan Keangnam Enterprises şirketinin başkanı Sung Wan-jong’un bir buçuk ay önce intihar etmesinin ardından daha alevlenmişti. İntihar olayının ardından Başbakan Lee'nin de ismi ve aldığı rüşvet miktarının bulunduğu bir liste ortaya çıkmıştı.

Başbakan Lee Wan-koo’nun intihar eden iş adamından 30 milyon Won (27 bin dolar) rüşvet aldığı iddia ediliyor.