Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye’de IŞİD terör örgütüne yönelik hava operasyonlarının 4. gününde 10 hedefin daha imha edildiğini duyurdu. Rusya, ilk 3 gün içinde de 50 ayrı hedefi imha ettiğini açıklamıştı.

Açıklamaya göre Rus jetleri son 24 saat içinde Tabka kenti yakınlarında bir cephanelik ve eğitim kampını, İdlib’te 4 komuta merkezi, 1 cephanelik ve 5 zırhlı aracı imha etti.

Rusya Savunma Bakanlığı, “Sukhoi Su-34, Su-24Ö ve Su-25 savaş uçakları 20’nin üzerinde sorti gerçekleştirdi. Su-25 savaş uçakları İdlib’de sığınak ve mühimmat üretim merkezini imha etti. İdlib civarı Cisr eş Şuğur da 3 ayrı mühimmat deposunu vurdu.” bilgisini paylaştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik tedarik yollarının önemli ölçüde zarar gördüğünü söyledi.

RUSYA OPERASYONLARI ARTIRACAK

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Operasyon Departmanı Başkanı Andrey Kartapolov yaptığı açıklamada terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlarını artıracaklarını söyledi.

Kartapolov açıklamasında, “Hedefler arasında terör eğitim kampları, mühimmat depoları, iletişim merkezleri, intihar eylemleri için silah üretim merkezleri ve diğer eğitim kampları yer alıyor…” dedi.

Suriye’de gerçekleşen operasyonlarla ilgili istihbarat paylaşım merkezinin Bağdat’ta olduğunu hatırlatan Kartapolov, “Rusya, Irak, İran ve Suriye yer alıyor. Farklı ülkelerin de çalışmalara katkı sağlamasını bekleriz. Burada hedefimiz herhangi bir kazanın önlenmesine yönelik.” şeklinde konuştu.

Rusya’nın Suriye’de terör örgütü hedeflerine yönelik operasyonlarının 3-4 ay sürmesi planlanıyor. Operasyonlar 24 saat planlamasına göre yapılıyor.