Rusya Deniz Kuvvetleri’ne ait Priazovye gemisi Rusya, Amerika, İngiltere, Ukrayna ve diğer milletlere mensup toplam 308 kişiyi Yemen’den tahliye etti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, tahliyenin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini ve kurtarılan vatandaşların Cibuti’ye götürüldüğünü söyledi.

Tahliye edilenler arasında 45 Rusya, 18 ABD, 5 İngiltere, 14 Ukrayna, 1 Bulgaristan, 6 Estonya, 9 Belarus, 3 Türkmenistan, 8 Özbekistan, 5 Azerbaycan, 3 Filistin, 2 Mısır ve diğer ülkelerden vatandaşlar yer alıyor.

Rusya’nın Priazovye gemisi bölgede korsanlara karşı düzenli görev yapıyor.

Yemen’de Husilerin ayaklanarak Sana’yı ele geçirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Abdurrabu Mansur Hadi, Aden’i geçici yönetim merkezi haline getirdi. Bölgede bulunan diplomatik temsilcilikler faaliyetlerini geçici olarak durdurdu. Hadi yönetiminin Arap Birliği ve uluslar arası toplumu yardıma çağırmasının ardından Suudi Arabistan öncülüğünde 26 Mart’ta askeri operasyon başlatıldı.

Türkiye koalisyon güçlerinin yanında olduğunu açıklarken, Rusya harekata karşı olduğunu açıkladı ve bir an önce ateşkes sağlanması çağrısında bulundu.