Ukrayna krizi nedeni ile yaptırım uygulayan Batılı ülkelere gıda ambargosu uygulayan Rusya kararı gevşetiyor. Moskova, bazı Avrupa Birliği ülkelerine uygulana yasağın iptal edilebileceğini açıkladı. Yunanistan, Macaristan ve Kıbrıs Rum Kesimi, Rusya’nın ambargoyu kaldıracağı ülkeler arasında yer alıyor.

Rusya’nın bazı ülkelerle olan ilişkileri değerlendireceğini ifade eden Rusya Tarım Bakanı Nikolay Federov, hükümetin bir kısım ülkelerin ambargo listesinden çıkarılması yönünde teklifleri olacağını söyledi.

İptal kararının ne zaman uygulanacağı ile ilgili bilgi vermeyen Federov, Yunanistan, Macaristan ve Kıbrıs Rum Yönetimi’nden gıda alımının yeniden başlayabileceğini belirtti.

Rus Bakan, Yunanistanlı heyetin Moskova’da olduğunu ve Çarşamba günü yapılacak görüşmelerde konunun ele alınacağını ifade etti.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bugün yapacağı görüşmeyi hatırlatan Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov da, “Biz Yunanistan’la tarım alanında işbirliğine önem veriyoruz. Maalesef bu alanda karşı tedbirler nedeni ile düşüş yaşanıyor. Konu masada olacak.” dedi.

Rusya, ABD, Avustralya, Kanada ve Avrupa Birliği ülkelerinden 7 Ağustos 2014’den bu yana yaş meyve ve sebze, süt ve süt ürünleri ile et ithalatına izin vermiyor.