Rusya’nın kuzeyinde yer alan Novi Urengoy şehrinde bir alışveriş merkezinde 5 yaşındaki küçük kız 2. katta bulunan yürüyen merdivenden aşağı düştü. Olaydan şans eseri hafif sıyrıklarla kurtulan küçük kız, hastanede gözetim altında tutuluyor.

Görüntülerde alışveriş merkezinde teyzesiyle beraber gezen Linara yürüyen merdiven önünde telefonla konuşan teyzesini bekliyor. Yürüyen merdivenin korkuluklarına tırmanmaya çalışan küçük kız, dengesini kaybederek duvar ve korkuluk arasındaki boşluğa düşüyor. Olayı fark eden teyzesi bir anda koşarak Linara’yı kolundan yakalıyor. Yukarı doğru çıkan merdivende daha fazla dayanamayan teyzesi, küçük kızı bırakmak zorunda kalıyor ve Linara 2. Kattan aşağıya düşüyor.

Alışveriş merkezinden yapılan açıklamada olay sonrası acil servis çağrıldı. Küçük kız teyzesiyle beraber hastaneye götürüldü. Yapılan muayenelerde küçük Linara’nın ufak tefek sıyırıklar dışında ciddi bir travma yaşamadığı belirtildi. Hastanede gözetim altında tutulan küçük kıza alışveriş merkezi yönetimi tarafından oyuncaklar gönderildi.

Olayın ardından uzmanlar küçük çocukların yürüyen merdiven ve çevresinde kontrolsüz bir şekilde bırakılmamaları gerektiğini hatırlattı.