Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Başkanı Sergey Narışkin, komplike sorunların bulunduğu Ortadoğu bölgesinde Mısır’ın istikrar artırıcı rolünün güçlenmesini istediklerini söyledi.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ile bir araya gelen Narışkin, ABD öncülüğündeki bir kısım Batılı ülkelerin saldırgan politikalarının Ortadoğu’da krizi tetiklediğini ifade etti.

Rusya’nın Mısır’ı bölgede öncü ve güvenilir bir ortak olarak gördüklerini ifade eden Narışkin, “Biz Mısır’ın geniş ve komplike sorunların bulunduğu Ortadoğu’da ve geniş İslam dünyasında Mısır’ın istikrar artırıcı rolünün güçlenmesinden yanayız.” dedi.

Rusya parlamentosu Duma’da Sisi ile görüşen Narışkin, Suriye, Irak, Libya ve Yemen’de yaşanan sorunları örnek göstererek, “Dünyanın u en komplike sorunlarının olduğu bölgede ortaya çıkan krizler ABD öncülüğündeki Batılı ülkelerin pervasız ve saldırgan politikalarla ilişkili…” eleştirisi getirdi.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi de yaptığı açıklamada, ülkenin son dönemde büyük zorluklarla karşılaştığını belirterek, “Mısır büyük bedeller ödedi. Başka yollar tercih etseydik, daha büyük bedeller ödemek zorunda kalırdık…” ifadelerini kullandı.

Sisi, Duma Başkanı Narışkin’i Kahire’ye davet etti.

Rus basınında yer alan haberlere göre, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Moskova’da temaslarda bulunan Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed El Nahyan’la görüştüğü, Suriye krizi başta olmak üzere bölgesel güvenlik konularını ele aldı.

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 26 Ağustos’ta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bir araya gelmesi bekleniyor. Görüşmede ikili askeri, ticari ve ekonomik ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslar arası sorunların ele alınacak.