Kremlin İdaresi Başkanı Sergey İvanov ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ankara’da gerçekleşen terör saldırısı nedeni ile Türkiye’nin Moskova Büyükelçiliği’ne taziye ziyaretinde bulundu.

Ziyaret vesilesi ile konuşan İvanov, Türkiye ve Rusya arasında uluslar arası alanda bir kısım farklılıklara rağmen iyi komşuluk ve dostluk ilişkilerinin sürdüğünü söyledi.

Rusya ve Türkiye arasında liderler, halklar ve yönetimler arasında çok sıkı ilişkiler olduğunu kaydeden İvanov, “Bizim uluslar arası ilişkilerde bazen farklılıklarımız var. Biz bunları iki ülkenin çıkarlarını göz önünde bulundurarak açık ve özel bir şekilde ele alıyoruz.” dedi.

Ankara’da gerçekleşen terör saldırısının Türkiye’de istikrarı bozmaya yönelik olduğuna değinen İvanov, bunun tersi bir durumun gerçekleşeceğini kaydetti.

İvanov, Ankara terör saldırısının Türkiye ve Rusya’nın terörle mücadelede işbirliğini zorunlu kıldığını vurguladı.
Ziyarette İvanov ve Lavrov taziye defterine duygularını yazdı. Kremlin İdaresi Başkanı, Ankara’da meydana gelen terör saldırısı nedeni ile kişisel derin taziyelerini iletti.

Lavrov da taziyesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında yapılan anlaşmalara uygun olarak uluslar arası terörle mücadele için ciddi çalışmaların yapılması gerektiğini kaydetti. Kötülüğe karşı mücadelede dayanışmayı güçlendireceklerini vurgulayan Lavrov şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti yönetimine ve tüm Türk halkına çok sayıda sivil vatandaşın ölümüne neden olan iğrenç terör saldırısı ile bağlı olarak en derin ve içten başsağlığımı iletiyorum.”

Rusya vatandaşları da Büyükelçilik önüne taziye için çiçek bırakıyor.