Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ekonomisinin yeni petrol fiyatlarına adapte olduğunu söyledi.

Vladivostok’ta düzenlenen Doğu Ekonomik Forumu’nda konuşan Putin, “Enerji fiyatlarının dalgalı durumu ve bizim geleneksel ihracatımız olması nedeni ile gelişmeler yaşanıyor. Ancak bu bizden kaynaklanmıyor. Asya piyasaları ve tüm dünyada yaşanan gelişmelere dayanıyor.” dedi.

Konuyu Asya ülkelerinden ortakları ile müzakere ettiklerini ve dramatik bir durumun olmadığını ifade eden Putin, “Genelde beklenen durumla ilgili adaptasyon tamamlandı.” tespitinde bulundu.

Bir şekilde petrol fiyatlarının etkilendiğini vurgulayan Putin, “Sadece küresel piyasalarda yaşanan gelişmeler değil. Enerji kaynaklarının fazla arzı, İran başta olmak üzere dünya piyasalarında büyük hacimlerle yeni oyuncuların varlığı bunda etkili oluyor.” bilgisini paylaştı.

Tüm bu gelişmelerin doğal bir süreç olduğuna değinen Rus lider, “Dünya ekonomisi ve enerji sektörü normal ilerliyor. Burada dış ya da siyasi faktörler yok. Tüm bunlar normal olarak öngörülebilir. Ben Rusya ekonomisinin bu sürece pratik olarak adapte olduğunu düşünüyorum. Elbette, hükümet ve iş dünyasının bu süreci nasıl yürütecekleri ile ilgili birlikte çalışması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.