Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Rus jetlerinin Suriye’nin Hama, Lazkiye, Şam ve Halep kentlerinde terör örgütlerine yönelik son 24 saat içinde 60 saldırı gerçekleştirdiğini ve 51 hedefin imha edildiğini açıkladı. Rus jetlerinin Hama yakınlarında Fetih Ordusu’nun bir komuta merkezini hedef aldığını ifade eden Konaşenkov, “Militanlar arasında bağlantı koptu. Militanlar savaş alanını terk ediyor.” bilgisini paylaştı.

Humus kırsalında roket üretilen bir tesisin vurulduğunu ifade eden Konaşenkov, tesisin altında militanların kentin farklı noktalarına geçişlerini sağlayan tünellerin de kullanılamaz hale geldiğini belirtti.

Rus jetleri son 24 saatte toplamda 4 komuta merkezi, 6 mühimmat deposu, 2 yeraltı sığınağı, 32 kamp ve 6 güçlendirilmiş sığınağı imha etti.

Halep yakınlarında IŞİD’e ait yer altı sığınağını imha edilirken, Şam yakınlarında da mühimmat deposu ve 4 zırhlı araç vuruldu.

Rus jetleri İdlib yakınlarında El Nusra Cephesi’ne yönelik saldırı düzenlediği ve bölgede gerilimin giderek arttığı kaydedildi.

Operasyonlara katılan tüm Rus jetleri ve Rusya Hava Kuvvetleri'ne bağlı gruplar Hmeymin’de bulunan hava üssüne geri döndü.

Rusya Savunma Bakanlığı Operasyon Dairesi Başkanı Andrey Kartapolov da yaptığı açıklamada 30 Eylül’den bu yana 670 ayrı görevin yerine getirildiği ve terör örgütlerine ait 450 hedefin imha edildiğini ifade etti.