Topaca ile eşi Sevim Topaca, Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde 1147 numaralı sandıkta oy kullandı.

Oy kullanma işleminden sonra gazetecilere açıklama yapan Vali Topaca, seçimlerin Hatay'da ve ülke genelinde herhangi bir tartışma, huzursuzluğa yol açmadan milletin iradesinin sandığa en güzel şekilde yansımasını diledi.

Seçimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi için Hatay'da her türlü tedbiri aldıklarını ifade eden Topaca, şöyle devam etti:

''Gerek güvenlik gerek seçimlerin sağlıklı bir şekilde insanların sandığa herhangi bir etki ve tehdit altında kalmadan giderek oyunu kullanabilmeleri için tedbirleri aldık. Şehir merkezi ve uzak noktalarda her sandık bölgesinde polisi ve jandarmamız var. Onların görevi tabi güvenliği, işlerin yasalara uygun bir şekilde yürütülmesini sağlamak, sandık kuruluna herhangi bir müdahalenin olmasını önlemektir. Bu anlamda Hatay, demokrasi kültürünü özümsemiş bir kenttir. Sıkıntı olacağını düşünmüyorum ama güvenlik tedbirlerini almak durumundayız. Seçimleri her türlü tartışmadan uzak bir şekilde yapabilmek, 55 milyona yakın kişinin sandığa giderek oyunu kullanması, bunların tasnif edilmesi, sonuçların aşağı yukarı aynı gün ilan edilmesi çok önemli bir demokratik faaliyettir. Bunu da ülkemiz çok uzunca bir süredir çok başarılı bir şekilde yapıyor.''

Topaca, Valilikte, ilçelerde de kaymakamlıklarda kriz masaları oluşturulduğunu, gün içinde gelişebilecek olayların buradan takip edileceğini kaydetti.