İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amikam Norkin başkanlığındaki bir heyetin, Rus savaş uçağı Il-20’nin Suriye’de düşürülmesiyle ilgili ellerindeki bilgileri Rus yönetimine teslim etmek için dün Moskova’ya gideceği duyurulmuştu. İki ülkenin heyetlerinin görüşmesinden bir sonuç alınamadığı belirtildi.

İsrail'de yayın yapan Haaretz gazetesinin Hizbullah'a yakınlığıyla bilinen Al Mayadeen televizyonuna dayandırdığı haberine göre, İsrail'in sunduğu bilgiler Rus heyetine inandırı gelmedi.

Esed rejiminin ve Rusya'nın suçlu olduğunun aktarıldığı belgeler sonrası Rusya'nın yeni bir soruşturma talep ettiği iddia edildi.

PUTİN İSRAİLLİ HEYETİ KAPIDAN GÖNDERDİ

İsrailli heyet Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşmek istedi. İddiaya göre Putin, İsrail'den gelen heyet ile görüşmek istemedi ve geri gönderdi.

UÇAĞIN DÜŞÜRÜLMESİ TANSİYONU ARTTIRMIŞTI

Esed rejimine bağlı S-200 hava savunma sistemi, İsrail uçaklarının saldırısı sırasında, 15 askerin bulunduğu Rus uçağını düşürdü. Rusya olay ile ilgili olarak İsrail'i suçlu göstermiş ve sorumsuz davranmakla suçlamıştı. Rusya ayrıca, İsrail’e cevap verme hakkının saklı tutulduğunu belirtmişti.