Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Arjantin Devlet Başkanı Cristina Fernandez Kirchner ile Kremlin’de bir araya geldi. İkili görüşme öncesi Putin’in Arjantinli meslektaşının suyunu doldurarak jest yapması kameralara yansıdı.

Ekonomik ve ticari ilişkilerin öne çıktığı görüşmelerde, iki ülke arasında enerji ve diğer alanlarda 20 ayrı anlaşma imzalandı. Putin ve Kirchner stratejik ortaklık deklarasyonunu imzaladı. Gazprom, Arajantin’in doğalgaz kaynaklarının çıkarılmasında işbirliği yapacak. Rus nükleer santral devi Rosatom, Arjantin’de inşa edilecek yeni 6 nükleer santral inşaatında yer alacak. Rusya ve Arjantin BM ve G20’de yaptığı çalışmalarda işbirliğini geliştirecek.

Putin, Kircner ile görüşmesinde yaptığı açıklamada pozitif ve bir kısım kompleks konuları görüşmekten memnun olduğunu dile getirdi. Putin, son dönemde Rusya ve Arjantin arasında siyasi ilişkilerin gelişmesi ve ticaret hacminin artmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rusya ve Arjantin arasında ikili siyasi ilişkilerin kurulmasının 130’uncu yılı münasebeti ile ziyaretin gerçekleştiğini kaydeden Putin, "Bu süre içerisinde dünya çok değişti. Bizim ülkelerimiz de çok değişti. Bir tek şey kaldı değişmeyen. Bizim ülkelerimiz ve halklarımızın ilişkileri geliştirme yönündeki istekleri." ifadelerini kullandı.