Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, İran’a yönelik silah ambargosunun bir an önce kaldırılmasını istedi.
Rusya’nın Ufa kentinde basına konuşan Lavrov, İran, Suriye ve IŞİD dahil çeşitli uluslar arası konulara değindi. Lavrov, “İran’a yönelik silah ambargosunun bir an önce kaldırılmasından yanayız. Bu, İran’ın terörle mücadelede savunma gücünün artırılmasına katkı sağlar.” dedi.

29 Haziran’da Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim ile görüşmesinde Suriye ve bölgedeki diğer ülkelerin IŞİD’e karşı mücadelede birleşmesi gerektiğini önerdiğini hatırlatan lavrov, “Suriye tarafı, Putin'in bu inisiyatifini kesinlikle destekliyor. Suriye Dışişleri Bakanı Muallim’in tutumunda bunu gördüm. Fakat haklı çekinceleri. ” dedi.

LAVROV: IŞİD'LE MÜCADELEDE ÇİFTE STANDARTLAR YAPMAMAK LAZIM

Lavrov çifte standartlardan sıyrılarak başka amaçlar gütmeden IŞİD’le mücadele edilmesi gerektiğini kaydetti. IŞİD’ın çok sayıda ülke için tehdit oluşturduğuna işaret eden Lavrov, “Hem Avrupa, hem ABD ve hem de Rusya için tehdit oluşturmakta. Rusya vatandaşları dahil IŞİD’te savaşan tüm teröristleri takip etmek için çalışmalar yapıyoruz. Bu sadece IŞİD için değil diğer terörist örgütler için de geçerli. Bu mutlak kötülükle çifte standartlar yapmadan ve konjöktür amaçlar gütmeden mücadele etmek lazım." dedi.

Putin Muallim’le yaptığı görüşmesinde Türkiye, Ürdün ve Suudi Arabistan’ın terör örgütü IŞİD’e karşı mücadeleye katkı sunmaya hazır olduğunu söylemişti. Suriye Dışişleri Bakanı Muallim ise Moskova’da yaptığı açıklamada, terörle mücadele konusunda Türkiye ve diğer ülkelerin destek vermesi için çok daha büyük mucizeler gerektiğini ifade etmişti.