Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) Başkanı Aleksandr Bortnikov, terör örgütü IŞİD’in Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) coğrafyasını istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

BDT Terörle Mücadele Merkezi’nin kuruluşunun 15. yıldönümü vesilesiyle Moskova’da yapılan törende konuşan FSB Başkanı Bortnikov, uluslar arası terörizmin etki alanını artırmak için çalışmalarını artırdığına dikkat çekti.

Bortnikov, “Şu anda IŞİD uluslar arası terörizmin özü olarak ortaya çıkmakta. IŞİD dünyanın çeşitli bölgelerinde kendi hücrelerini oluşturuyor ve apaçık şekilde BDT coğrafyasını ve Merkez Asya’yı istikrarsızlaştırmayı planladığını söylüyor.” dedi.

Bu bağlamda BDT Terörle Mücadele Merkezi’nin ulusla arası ortaklarıyla işbirliğini geliştirmesi ve artırması gerektiğini vurgulayan FSB Başkanı, “Öncelikle IŞİD temsilcilerinin faaliyet gösterdiği ülkelerde ilgili yetkililerle işbirliğinin geliştirilmesi ve artırılması lazım. Bu ülkelerde IŞİD temsilcileri ve onlara yeminli şekilde bağlı olan terörist örgütler, lojistik üs kurarak militan ve silahların aktarılması için yeni düzenlemeler kuruyor.” dedi.

FSB Başkanı, ortak etkinlik ve operasyonlara hazırlık çalışmaları, ayrıca terör tehlikesinin yayılması ve durumu konusunda derin stratejik analizin yapılması için BDT ülkelerine fazla desteğin sağlanması gerektiğini söyledi.