Ukrayna krizi, yaptırımlar ve petrol fiyatlarının düşmesi nedeni ile ekonomide zorluklar yaşayan Rusya bütçe harcamalarında yüzde 10 kesinti planlıyor. Rusya parlamentosu alt kanadı Duma da kemerlerin sıkılmasına katkı için milletvekili maaşlarında yüzde 10 civarında kesinti planlıyor.

Duma Başkanı Sergey Narışkin, parlamento giderlerinin kısılması için milletvekili maaşlarında yüzde 10 kesinti yapılmasını teklif etti. Duma Bütçe Komisyonu Başkan Yardımcısı Oksana Dmitriyeva’ya göre maaşlarda yüzde 10 kesinti yıllık bazda 3 milyon dolar bir tasarruf sağlayabilir.

Duma’da görev yapan 4 siyasi partiden maaşların indirilmesi yönündeki teklifini değerlendirmelerini isteyen Narışkin, “Benim önerim olumlu bir destek görürse, bunu Kremlin’e de sunacağız.” dedi.

Liberal Demokrat Parti’den Duma Başkan Yardımcısı İgor Lebedev, konuyu henüz müzakere etmediklerini, kendi vekillerine indirim konusunu ilettiklerini söyledi.

Birleşik Rusya Parlamento Grubu Başkanı Vladimir Vasiliyev, maaşlar da kesintinin gönüllü bir şekilde yapılması gerektiğini, bir çok vekilin de bunu yapmaya hazır olduğunu ifade etti.

Birleşik Rusya’dan milletvekili Nikolay Kovalev de, önerinin çok olumlu olduğunu, bir çok milletvekilinin geçmişte iş adamı olduğunu ve oradan alacakları maaşa ihtiyaçları olmadığını vurguladı.