Fransız ve Türk öğrenciler okul gezisi için gittikleri Nepal'de depreme yakalandı. Öğrenciler bugün İstanbul'a gelerek, yaşadıklarını anlattı. Havalimanında aileleri ve arkadaşları tarafından karşılanan öğrenciler, uzun süre birbirlerine sarılarak gözyaşı dökdü.

Nepal'daki 7.8 büyüklüğündeki deprem sırasında bu ülkede bulunan Türk ve yabancılar Türk Hava Yolları (THY) uçağıyla yurda dönmeye devam ediyor. Türkiye’de eğitim gören Fransız Lisesi öğrencileri de okul gezi sırasında depreme yakalandı. 17 öğrenci 3 öğretmen ve bir doktorla seyahate giden grubu aileleri Atatürk Havalimanı'nda karşıladı. Arkadaşları, gruptaki kişilerin isimlerinin yazılı olduğu ‘Welcome Home’ yazılı pankart taşıdı. Aileleri, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından karşılanan öğrenciler, birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Çiçeklerle karşılanan öğrenciler, çok sayıda binanın yıkıldığını söyledi. Öğrencilerden İlan Cattaneo, deprem bölgesinden çektikleri fotoğrafları paylaştı.

Öğrencilerden Emre Yıldırım, 2-3 saatte bir küçük depremler olduğunu, gece 2 tane 6 büyüklüğünde deprem olduğunu söyledi. Eski binaların ve gecekonduların yıkıldığını ifade etti. “Allah kimseye yaşatmasın” diyen anne Dilek Yıldırım, çocuğunu görünce çok mutlu olduğunu, yeniden doğmuş gibi hissettiğini belirtti.

Öğrencilerden Lara Kavaklıoğlu, insanların dua ettikleri yerlerin, hepsinin yıkıldığını anlattı. Bir hafta önce çok güzel olduğunu fakat 90 saniyede her şeyin yıkıldığını ifade eden Kavaklıoğlu, “Biz 12 günlük okul ziyareti için gittik. 5 gün çekim yaptık. Birkaç gün gezmeye, birkaç gün de çocuklara yardım etmeye gittik. 17 öğrenci. 4 tanede hocamız vardı. Herkes yerlerde uyuyor. Her yerde çöpler var. Çok kalabalık. Aşırı kalabalık. Girmek imkansız. 2 saat sıra bekledik. Mesela biz İstanbul uçağına binip İstanbul'da kalan 2 kişi vardı. Öyle söyleyeyim. Herkes transit gitti. Uçaklar dolu. Tayland olsun Hindistan olsun uçuşları iptal etmişler.” dedi.