Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, NATO’nun Rusya Federasyonu sınırlarında saldırı potansiyelinin artmasını Moskova ve müttefikleri için tehdit olarak gördüklerini söyledi.

Moskova’da Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) toplantısında konuşan Patruşev, “Çıkarları için mücadele eden ülkeler sık sık gizli mücadele yöntemleri kullanıyor, özellikle halkın protesto potansiyelini artırıyor, aşırılıkçı ve radikal örgütleri celpediyor, ayrıca özel askeri kampanya hizmetlerinden yararlanıyor.” dedi.

ABD ve NATO’nun son zamanlarda faaliyetlerine dikkat çeken Patruşev, “ABD ve NATO’nun Rusya’ya yönelik agresif tavırları artıyor. Rusya sınırlarında onların saldırı potansiyeli artıyor, bu da sadece bizi değil aynı zamanda da müttefiklerimiz için tehdit oluşturmakta.” diye eleştirdi.

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri, yeni askeri tehditler bağlamında Arap Baharı, Suriye ve Irak’ta yaşananları, Ukrayna ve Güney Kafkasya’da durumları örnek verdi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stolenberg, Antalya’da düzenlenen zirve toplantısında ittifakın doğu Avrupa sınırlarındaki askeri aktivitelerinin artacağına işaret etmişti. Bu açıklamaların ardından Rusya, NATO’nun doğu Avrupa’da faaliyetlerini yoğunlaştırmasına cevap olarak Kırım’daki askeri varlığını artıracaklarını açıklamıştı. Rusya’nın NATO Daimi Temsilcisi Aleksandr Gruşko, “NATO Rusya sınırlarında faaliyetlerini artırdıkları için doğal olarak biz de Kırım’daki güçlerimizin sayısını artırıyoruz..Kırım’a silah yerleştirmemizi yasaklayan herhangi bir anlaşma yürürlükte değil.” şeklinde konuşmuştu.