Rusya’nın Şam Büyükelçiliği’ne iki havan topu isabet etti. Saldırıda binanın hasar gördüğü ancak kimsenin zarar görmediği belirtildi. 
Rus basınına konuşan Büyükelçilik Sözcüsü Asiya Turuçiyeva, elçilik arazisine iki havan topu düştüğünü, birinin ana girişin yanına diğerinin de idari binaya isabet ettiğini söyledi. Büyükelçilik binasında hasar oluştuğunu belirten Turuçiyeva, “Saldırı öğle saatlerinde yemek arasında gerçekleştiği için binada kimse yoktu. Ölen ya da yaralanan olmadı” dedi. Sözcü, Suriye ordusunun Büyükelçiliği güvenliği için gerekli güvelik önlemleri alacağı sözünü verdiğini ifade etti. 

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçilik binasına yapılan saldırıyı kınadı ve aşırılık yanlılarının benzer terör saldırılarını sonlandırmaları için etkiye sahip tarafları göreve çağırdı. Saldırının yasal olmayan grupların kontrolünde olan bölgeden gerçekleştirildiğini açıklayan Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aleksandr Lukaşeviç, “Biz saldırıyı terör eylemi olarak görüyor ve kınıyoruz. Terörle mücadelede Suriye yönetimi ile dayanışmamız devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu. 

Rusya’nın Şam Büyükelçiliği Ocak ayında da saldırıya uğramış, havan topu konsolosluk binanın çatısına isabet etmişti. Suriye’de Mart 2011’den bu yana devam eden iç savaşta 220 bin kişi hayatını kaybederken, son dört yıl içinde 5 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.