Hitler'e karşı oluşan koalisyonda yer alan ülkelere davetiye gönderdiklerini ifade eden Uşakov, "Geçen yılın Zafer Bayramı kutlamaları listesi ile bağlantılı olarak davetiyeler gönderiliyor. Burada yakın ortaklarımız ve müttefiklerimiz de olacak. Brezilya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın yer aldığı BRICS ülkelerini de davet ettik." dedi.

Bazı ülkelerin hemen cevap verdiğini, bazı ülkelerin de düşünme aşamasında olduğunu ifade eden Uşakov, "ABD Başkanı Obama da davetliler arasında. Ümit ediyoruz ki bir çok yabancı katılımcı olacak. Önemli ikili görüşmeler yapılacak." bilgisini verdi.

Uşakov, Obama ve Putin arasında ikili muhtemel görüşme ile ilgili herhangi bir çalışma yapılmadığını da ifade etti.

ABD'nin yaptırım politikasının anlamsız olduğunu, Küba ile olduğu gibi 50 yıldan önce anlamasını ümit ettiklerini ifade eden Uşakov, "Rusya senaryosunda aydınlanmanın 50 yıldan önce gerçekleşmesini arzu ediyoruz. İki büyük nükleer güç arasındaki kriz, dünya istikrarını etkiliyor." eleştirisinde bulundu.

Uşakov, ABD'nin aldığı ek yaptırım kararına karşılık verileceğini, ancak bunun içeriğini şimdilik söylemenin zor olduğuna dikkat çekti.