Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen 4. Uluslararası Güvenlik Konferansı'nda konuşan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Tacikistan'a askeri yardımda bulunmaya devam edeceklerini kaydetti. Dünyadaki önemli güvenlik sorunlarının ele alındığı konferansta konuşan Bakan Şoygu , Afganistan'daki gelişmelere de değindi. "Afganistan'da terörün sonu getirilemedi. Uyuşturucu ticareti arttı. Bu ülkedeki istikrarsızlık ilk olarak Rusya'nın komşularına, yani Orta Asya'daki ortaklarımıza ciddi tehdit oluşturuyor" diyen Şoygu, ülkesinin Tacikistan'a silah ve askeri araç yardımını sürdüreceğini ifade etti. Savunma Bakanı Şoygu, Tacikistan'daki Rus askeri üssünün terör ile mücadelede önemli görev üslendiğini kaydetti.

Uluslararası Güvenlik Konferansı'na 70'dan fazla ülkeden askeri yetkililer ve uluslararası örgüt temsilcileri katılıyor. Açılış töreninde, Savunma Bakanı Şoygu, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov birer konuşma yaptı.
Konferansta; Çin, İran, Yunanistan, Belarus, Pakistan, Endonezya, Sırbistan, Kuzey Kore, Hindistan gibi ülkeler savunma bakanı düzeyinde temsil ediliyor.