Rusya’nın terör örgütü IŞİD’le mücadele bağlamında Suriye’ye askeri sevkiyat yapabilmek için Türkiye’den 8 yük gemisi satın aldığı iddia edildi.

Kommersant-Vlast dergisinin haberine göre, Suriye’de hava operasyonu için Rusya acele olarak yurtdışından yük gemileri aldı. Haberde, “Rusya’nın Tartus (Suriye) Deniz Donanması Üssü’ne askeri sevkiyatın yapılması için acil olarak Türk armatörlerinden 8 yük gemisi satın aldı. Gemilere askeri statü verilerek hemen destek sağlayıcı gemi listesine ilave edildi.” bilgisi verildi.

Dergi, Rus komando gemilerinin dev sekiyatı yapamadığı için Türk yük gemilerinin çok işe yaradığını da vurguladı.

Daha önce de Rus Lenta.ru haber sitesi askeri kaynaklara dayandırdığı haberinde, Rusya Donanması’nın, Türkiye’den satın alınan yük gemisiyle Suriye’ye askeri teçhizat taşımaya başladığını yazmıştı.

Dergi ayrıca Suriye operasyonu nedeniyle füze üreten Rus “TRV” adlı askeri sanayi tesisinin 3 devriye çalıştığına işaret etti. Haberde teröristlerin mevzilerinin bombalanması için Rusya’nın Suriye, Irak ve İran’dan Bağdat’ta kurulan istihbarat paylaşım merkezi aracılığı ile destek aldığına dikkat çekti.