Rusya Savunma Bakan Yardımcısı Anatoli Antonov, Rusya’nın istediği herhangi bir bölgesine silah yerleştirebileceklerini söyledi.

Basına konuyla ilgili açıklama yapan Antonov, Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin olası zayıf düşmesine asla fırsat tanımayacaklarını belirtti. Rusya Savunma Bakan Yardımcısı, “Hiç bir koşul ve durumda Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin hiç bir şekilde zayıflamasına fırsat vermeyeceğiz. Tabii ki askeri planlarımıza bağlı olarak Rusya Federasyonu topraklarına silah yerleştireceğiz.” dedi.

Rusya’nın tüm nükleer silahını kendi topraklarında yerleştirdiğine dikkat çeken Antonov, “ABD ise halen Avrupa’da nükleer silaha sahip.” diye vurguladı.

Rusya olarak NATO ile işbirliklerinde hiç bir siyasi problem görmediklerine işaret eden Antonov, Batılı ortaklarına “aşırı söylemlerinin azaltılması” tavsiyesinde bulunarak, “Biz, karşılıklı verimli uluslar arası işbirliğinin gelecekte de artırılmasından yanayız.” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Silah Denetim Departmanı Başkanı Mihail Ulyanov Mart ayında Kırım’ın Rusya’nın topraklarından bir parça olduğunu, buraya da nükleer silah yerleştirebileceklerini ifade etmişti.