Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Oleg Safonov, hükümetin vize konusunda kolaylık yapması durumunda Rusya’nın turizm gelirlerinin iki katına çıkabileceğini söyledi.

Ekonomik kriz nedeni ile yurt dışı çıkışlarda yüzde 20 gerileme yaşanan Rusya’da iç turizmin yüzde 10 civarında artış göstermesi dikkat çekti. Türkiye başta olmak üzere yurt dışından gelen turist sayısında artış görülüyor.

TASS’a değerlendirmede bulunan Safonov, “Geçen yıl Rusya’ya gelen yabancı turist 12 milyar dolar harcadı. Rusya’nın turizm açısından çok büyük imkanları var. Elbette oteller, yollar ve alt yapı inşa etmemiz gerekiyor. Ancak en önemlisi ülkeye girişte sağlanacak vize kolaylıkları…” dedi.

Yabancı turistlerin Rusya’ya girişlerinde işlemlerin kolaylaştırılmasının önemine değinen Safonov, “Turizm ajansı olarak küçük turist gruplarının Rusya’da vizesiz kalmaları ile ilgili sürenin 15 günden 21 güne çıkarılması önerisinde bulunduk…” bilgisini paylaştı.

Kırım’a ziyarette bulunan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye ile vizelerin kaldırılmasını örnek göstererek, turizm sektörünün gelişimi için benzer vize kolaylıkları ile ilgili çalışmaların diğer ülkelerle de yapılmasını istemişti.