Rusya’nın Karadeniz kıyısındaki Novorossiysk’e demir atan Türkiye Sahil Güvenliği Komutanlığı’na ait “TCSG Güven” gemisi, sahilde tuz ve ekmekle karşılandı. Rus geleneklerine göre misafir kabulünde tuz ve ekmek büyük önem ifade ediyor.

Rusya Federal Güvenlik Servisi’ne (FSB) bağlı Sınır Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, ikili işbirliği çerçevesinde yapılan ziyarette Türk ve Rus sınır birliği görevlileri, Karadeniz’de yasadışı faaliyetlerin önlenmesi ve korunması ile ilgili konuları ele alacak.

Rus basınına açıklama yapan TCSG Güven gemisi komutanı Binbaşı Ertuğrul İsmet Bayır, Rus meslektaşlarıyla birlikte Karadeniz bölgesini koruduklarını söyledi.

Bayır, “Türkiye ve Rusya sahil güvenlik komutanlıkları sadece meslektaşlar değil, aynı zamanda yakın ortaklarız. Bizler Karadeniz bölgesinde güvenliği sağlıyoruz. İlişkileri artırmak amacıyla Novorossiysk kentine dostluk ziyareti gerçekleştiriyoruz.” dedi.

Novorossiysk bölge Sınır Birliği Komutan Yardımcısı Aleksandr Kurilev de iki komutanlık arasında bir tatbikatın yapılacağını belirtti.

İki komutanlık arasında dostluk futbol maçının yapılacağı ve Rus askerlerin gelecek yıl Türkiye kıyılarına iade-i ziyarette bulunacağı ifade edildi.

Türkiye ve Rusya sahil güvenlik gemileri, Karadeniz’de 10 yılı aşkın süredir karşılıklı ziyaret gerçekleştiriyor.