Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Türkiye’nin hiç bir sorunlarının olmadığını ve tüm alanlarda istikrarlı ilişkilerinin bulunduğunu kaydetti. Zaharova, Ankara-Moskova ilişkilerinin artırılmasında pozitif potansiyelin bulunduğunu vurguladı.

Rus televizyonuna konuşan Rusya Dışişleri sözcüsü, Moskova’nın Suriye operasyonu bağlamında ikili ilişkilere değindi. Zaharova, “Türkiye ve Rusya arasında sorunlar yok. Genelde Türkiye ile bizim sorunumuz yok. Biz Türkiye ile tüm alan ve tüm konularda normal, istikrarlı ilişkilerin artırılması hususunda potansiyeli görüyoruz.” dedi.

'Ankara’ya sert eleştiriler yapan biz değiliz. Ankara’nın Moskova’ya karşı sert eleştiriler yaptığına' dikkat çeken Zaharova, “Bence son zamanlarda Türkiye’ye yönelik sert eleştiriler Rusya köşesinden yapılmıyor. Bizim potansiyelimiz var, özellikle pozitif ve muazzam potansiyelimiz var.” şeklinde konuştu.

İki ülke arasında farklı görüşlerin olduğunu da hatırlatan Zaharova, “Bizim aramızda kesinlikle bazı görüş ayrılılıkları da var. Ben burada bir şey söyleyemem. Ama bu normal, çünkü biz farklı ülkeleriz ve farklı çıkarlarımız var.” dedi.